След зимното акустично турне в страната, което премина през осем града,

...
След зимното акустично турне в страната, което премина през осем града,
Коментари Харесай

Цигуларят Васко Василев ще изнесе 14 концерта за 14 дни

След зимното акустично турне в страната, което мина през осем града, цигуларят Васко Василев ще зарадва феновете си и с пролетна обиколка. Той ще гостува в 14 града в 14 следващи вечери, като от 30 май до 13 юни ще премине през Враца, Видин, Монтана, Севлиево, Габрово, Разград, Варна, Добрич, Силистра, Казанлък, Свиленград, Кърджали, Хасково...

Финалът е в зала 1 на НДК в София, оповестяват от екипа. По думите им театрални зали, общински културни центрове, фестивални комплекси и читалищни подиуми ще бъдат хазаин на концерта.

На сцената дружно с известния български цигулар ще излязат и музиканти от Испания и Аржентина - Карлос Йаве (китара), Хуан Ередия - перкусии и Жилберто Перейра - бандонеон. 

" Идеята за продължение на акустичното ни турне се появи по средата на декемврийските концерти. Толкова доста благополучие изпитахме при общуването с хората, че като на смешка се разбрахме да опитаме да се върнем в колкото можем повече места и градове. Преценихме, че първата половина на месец юни в залите няма да има потребност от по този начин проблематичното на всички места отопление, разместихме стратегиите си и ето ни, още веднъж подготвени за път, за доста смях и още повече банички ", казва Васко Василев. 

Васко Василев (р. 1970 година в София) стартира да изнася концерти пред аудитория още на 5-годишна възраст, на девет отпътува да учи в Москва, а на 23 става най-младият концертмайстор на оркестъра към Кралската опера в Лондон, с който постоянно свири и като солист. Изпълнява както типичен, по този начин и съвременни творби, а на сцената е бил паралелно с Майкъл Джексън, Мадона, Стинг, Пласидо Доминго, Лили Иванова и др. 

Последният му към този момент албум Passion Flamenca е с фламенко и кино музика, записан в Малага през 2019 г.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР